Beskrivning

Jordgubbe "Tresca" Fragaria x Ananassa

Mycket speciell jordgubbe som fortsätter blomma och ge bär enda tills frosten kommer. Det som är speciellt är att den odlas på friland och är (mig veterligen) den enda i sitt slag som fortsätter ge bra skördar med söta bär om och om igen. Sorten kommer ursprungligen från Polen och bären blir medel-stora och är Otroligt söta.

Jag har odlat denna i några år nu och två av bilderna är från oktober i år och man kan se hur det dignar av kart och halvmogna gubbar - en verklig vinnare, bara ger och ger och sötare gubbar får man leta efter!

De här sorten är slutsåld så gott som överallt och jag garanterar självklart att utsädet är 100% äkta (bilderna talar för sig själva) och grobarheten mycket god.

Etablerade plantor ger bär från Juni enda tills frosten kommer.

Odlingsinformation:
Så fröna i näringsfattig jord, såjord på påse duger utmärkt. Det tar cirka 14-20 dagar för fröna att gro men om de inte tittat upp efter 20 dagar så prova ställ sådderna i frysen i någon vecka och ta sedan ut dem igen (man imiterar att de varit med om vinter, s.k stratifiering - vilket hjälper fröna att gro) så gror de ofta redan efter några dagar. Sådderna ska stå svalt, gärna 16-20 grader. Har man tillgång till växthus så kan man med fördel ställa ut sådderna där tidig vår så att de får uppleva kalla nätter och varma dagar. Då gror de när våren kommer.

Oftast gror de av sig själv inom 2 veckor så låt inte stratifieringen skrämma er för detta är verkligen en vinnare - sötare jordgubbar har jag Aldrig smakat och alla håller med.

När plantorna växt till sig och blivit någon eller några centimeter i diameter så är det dags att skola om dem eller (om vädret tillåter) plantera ut dem direkt i landet. Vattna ordentligt och täck sedan med fiberduk så att de små liven inte torkar ut i den starka vår-solen (inget måste med fiberduk men underlättar).

Tresca trivs i något sur jord och vill ha mycket vatten och soligt läge.

Säljs i förpackningar om 40 frön. Fröna är från 2023 och grobarheten är som vanligt oslagbart bra!

Frakt och avgifter tillkommer med 18:- . Jag sam-fraktar självklart så kolla gärna in mina andra auktioner :)

Objektnr 631985280

Visningar 47

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 5 maj 22:50

Jordgubbe Tresca. 40 frön. Jordubbar Tresca. Garanterat Äkta

Slutpris

|

60 kr

Auktionen är avslutad

Martensite vann auktionen

knutsson1943

Överum, Sverige

5.0

knutsson1943

Verifierad

Toppsäljare

1 593 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?