Beskrivning

Rottinglindad japansk Yari
By: Paul Chen - Hanwei
Inköpt av Relik.
Spjutet har aldrig blivit använd har haft det som konstföremål.
Priset är förhandlingsbart så ge mig ett bud om ni är intresserad.

Yari var ett viktigt slagfältsvapen för samurajerna i det feodala Japan och tog stor skicklighet att använda och manövrera, på grund av dess längd och storlek. Denna rottinglindade Yari-bit är modellerad efter su-yari- eller "rakt-spjut"-designen. Det funktionella bladet är smidd i T-10 högkolstål och är triangulerat och dubbeleggat med en djup fyllare på den platta sidan av bladet. Differentiell temperering resulterar i en tydlig hamon på varje kant. Tången är långa för att absorbera stöten av ett slag. Skaftet (ebu) är utfört i djupsvart lack och har en tillplattad sida i bottensektionen för bladorientering. Stabskonstruktionen i ett stycke förstärker spjutets hållbarhet. Den här versionen av Yari har ett kortare (11") blad, vilket gör det till ett snabbare vapen. Denna japanska Yari har också en rottinglindad sektion vid det övre greppet, vilket gör detta till en visuellt fantastisk pjäs.
Reliks Product ID 4558
Manufacturer SKU SH2312
Blade Length 11"
Blade Material T-10 High Carbon Steel
Class Functional
Edge Type Sharpened
Full Length 73 1/4"
Handle Length 62 1/4"
Weight 3lbs 1oz
T10 svärdstål med hög kolhalt
Användning: Target Cutting / Martial Arts
T10 stål anses vara ett mycket bra material för svärd, särskilt traditionella kinesiska och japanska blad som dao och katana. Det är ett högkolhaltigt stål med en kolhalt nära 1,0 %, vilket gör det jämförbart med 1095 stål när det gäller kolinnehåll. Dessutom är T10 ofta volframlegerad, vilket hjälper den att behålla en skarp kant, förbättra hårdheten och motstå nötning och slitage.
Egenskaper hos T10 Steel:
Hårdhet: Uppnår höga hårdhetsnivåer genom värmebehandling, vilket säkerställer överlägsen kanthållning.
Skärpa: Kan skärpas till en fin kant, perfekt för exakta skäruppgifter.
Seghet: Har anmärkningsvärd seghet vid anlöpning, vilket minimerar risken för flisning eller sprickbildning.
Slitstyrka: Volframlegering ger utmärkt motståndskraft mot slitage, fördelaktigt för ofta använda svärd.
När det är korrekt värmebehandlat kan T10-stål producera ett blad som är både hårt och hållbart, med kapacitet för en skarp, långvarig egg. Men som med andra högkolhaltiga stål kräver det underhåll för att förhindra rost och korrosion. T10-stål används ofta i avancerade svärd som är designade för både skärning och visning.
Är t10 klassificerat som högkolhaltigt stål eller ett verktygsstål?
T10-stål klassificeras som ett högkolhaltigt stål på grund av sitt höga kolinnehåll, som vanligtvis är runt 1,0 %. Kolhalten är den primära faktorn för att klassificera ståltyper, och allt över cirka 0,6 % kol anses generellt sett med hög kolhalt.
Men T10 innehåller även spårmängder av andra grundämnen som volfram, vilket förbättrar dess slitstyrka och hårdhet. Denna extra legering kan ge T10 vissa egenskaper som vanligtvis finns i verktygsstål, som är en grupp stål som används för att tillverka verktyg som skär, formar och formar andra material. Verktygsstål är kända för sin hårdhet, motståndskraft mot nötning och deformation och sin förmåga att hålla en skäregg vid förhöjda temperaturer.
T10 kategoriseras i första hand som högkolhaltigt stål, men dess egenskaper överensstämmer också med verktygsstålen, vilket gör den lämplig för applikationer där en hållbar och vass egg krävs.

Objektnr 633362407

Visningar 123

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 15 jun 15:38

Spjut Rottinglindad japansk Yari By: Paul Chen - Hanwei

Pris

3 800 kr

Dojan1

Hägersten , Sverige

5.0

Verifierad

5 omdömen

Läs omdömen