Beskrivning

Hemslöjdens handarbeten. Utarbetad på uppdrag av Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund av Maja Lundbäck (Direktris för Hemslöjdsförbundet för Sverige), Gertrud Ingers (Direktris för Malmöhus läns Hemslöjdsförening) samt Mattis Hörlén (Statens instruktör i hemslöjd)

Modellsamling av goda förebilder för att vara en vägledning ifråga om de grundläggande principerna för hur ett gott och riktigt handarbete bör vara beskaffat, väcka till eftertanke vid planerandet av dylik prydnadsslöjd samt ge uppslag och idéer till denna.

Innehåll: Förord, Nutida handarbeten, Slöjden i skolorna, De vanligaste sömnadsteknikerna, Avslutningar och fållar, Märkningar, Vitbroderier, Landskapssömmar, Fantasisömmar.

Den inbundna boken (klotband med linneklädd rygg) i förlagets dekorerade pärmar är i ett mycket gott bruksskick, mycket nära nyskick! Det finns en diskret namnteckning på försättsbladet. Boken är rikligt illustrerad med svartvita fotografier, varav flera är mycket närgångna på broderier och broderi i vardande samt ca 8 fina färgplanscher.

Dimensioner och utgivningsdata:

Höjd/bredd ca 228/170 mm
Ryggbredd ca 14 mm
Vikt ca 475 gram
Sidantal 163
Författare Maja Lundbäck, Gertrud Ingers och Mattis Hörlén
Förlag Lantbruksförbundets tidskriftsaktiebolag, Stockholm
Utgivningsår 1946 (fjärde upplagan)
Språk svenska

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet. Boken kommer att bli väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: Vänligen betala inom 2 dagar efter avslutad auktion!

Objektnr 633377683

Visningar 37

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tor 23 maj 18:41

Hemslöjdens handarbeten

Utropspris

|0 Bud

75 kr

Auktionen avslutades utan bud

arturito

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

2 978 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?